Известие

Collapse
No announcement yet.

Не работи дисплея на борд-компютъра

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не работи дисплея на борд-компютъра

Здравейте на всички
    От скоро (от вчера) съм с Алфа 156SW 2.4JTD 2002год.
    Има доста неща за оправяне по нея, но това което ме дразни и не знам как да оправя е, че не ми работи монитора, който е над CD плеъра.Когато натисна копченцето "SET" на лоста за мигачи и фарове дисплея се опитва да светне, НО светват единствено две вертикални ленти и светват много плавно (първо слабо и постепенно се увеличава светлината). Когато натисна копчето "INFO" (мисля, че така беше) отново се опитва да светне, но никакъв резултат.
    Незнам каква информация трябва да излиза на този дисплей, но искам да го оправя.
    Според вас какъв е проблема? Ще се оправи ли ако само сменя самия дисплей или ще се наложи по-сериозен ремонт по електрониката? И колко може да ми струва смяната на дисплея и колко евентуален ремонт по електрониката?
    Благодаря ви предварително. Мисля че има доста компетентни хора в този форум, които ще могат да ми помогнат с проблема.
    Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 2003 Distinctive
    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Разбрах, че това е често срещан проблем при колите с вътрешен фейслифт произведени до юни 2003 (моята е октомври 2002).
    Искам да попитам някой друг имал ли е подобен проблем и сменял ли е дисплея с такъв от по-нова 156-ца (след юни 2003)? Възможно ли е да имам проблеми при монтиране на по-нов дисплей, тъй като мисля да поръчам да ми го донесът от Италия и няма да мога да го пробвам преди да го платя?

Comment

Привет, колега.
      Трябва да отбележа нещо за дисплеите (над централната конзола) във салона. Дисплеите на външния facelift (от 2003г) са по-малки от нашите (т.е. тези от 2002 вътрешния facelift). Като площ така на око са около 1/3.
      Наблюдението ми е базирано на сравнение на моята 2.4JTD SW 2002 Distinctive (с бутоните на волана) и 1.9M-JET 16V SW 2004 Progression(без бутоните на волана).
      Да го имаш предвид, когато си търсиш дисплей.
      There's always more money to make and more shit to bitch about.
      156 SW 2.4 JTD

Comment

Излиза ти информация за външна температура, данни за разход и оставащ пробег с наличното гориво, ниво на маслото, оставаща дистанция до сервизно обслужване, както и разни съобщания от рода на "low level break fluid/or handbrake" което освен, че си на ръчна може да значи, че са ти се изхабили накладките така че, е хубаво да си го смениш, а колко струва и откъде нямам идея.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Благодаря ви за отговорите. Днес имах време да покарам колата около 200км. Дисплеят се разчита, но не достатъчно ясно - трябва да се вгледам доста внимателно и отблизо. Освен това ме притесява, че понякога издава странен звук (предупреждаващ може би), но не мога да прочета какво иска да ми каже.
          И друго - може ли да ми дадете малко информация, как мога да го направя на английски език? А може би ще е по-добре да дойда на някоя среща и ще ми се изяснят доста неща

Comment

Начи е тука (това е този раздел) има книжката за 156 (и мн други модели) на английски. Страхотен Линк, Браво на колегата, дето го е постнал.
            Контрастът на дисплея може да се увеличава от бутона вляво от волана.
            Дисплеите на ФЛ2 не са 1/3 от тези на ФЛ1, но доколкото беше обяснявал Бобо, там проблемът с избледняването е оправен. Той и при ФЛ1 не е кой знае какъв проблем, де. След пускане на климатика се оправя за минути.
            Тва brake level fluid low според мен значи, че спирачната течност е малко, а не накладките.
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Начи е тука (това е този раздел) има книжката за 156 (и мн други модели) на английски. Страхотен Линк, Браво на колегата, дето го е постнал.
              Контрастът на дисплея може да се увеличава от бутона вляво от волана.
              Дисплеите на ФЛ2 не са 1/3 от тези на ФЛ1, но доколкото беше обяснявал Бобо, там проблемът с избледняването е оправен. Той и при ФЛ1 не е кой знае какъв проблем, де. След пускане на климатика се оправя за минути.
              Тва brake level fluid low според мен значи, че спирачната течност е малко, а не накладките.
              Дава ти го, когато кабелът свързан с накладките стигне до позиция на триене. Проверено е
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                Дава ти го, когато кабелът свързан с накладките стигне до позиция на триене. Проверено е
                И аз имам същото наблюдение. От януари насам ми присветкаше ръчната при ускорение на първа и втора и излизаше предупреждениете за Low Brake Fluid на централното дисплейче. А течност си имаше доволно много. Миналата седмица смених дисковете, накладките и спирачната течност (че не беше известно тя кога е сменяна за последно) и сега изчезна това предупреждение. Иначе да има отделна лампа на таблото за износени накладки, ама нея не съм я виждал да светва.
                There's always more money to make and more shit to bitch about.
                156 SW 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от zloster Покажи съобщение
                  И аз имам същото наблюдение. От януари насам ми присветкаше ръчната при ускорение на първа и втора и излизаше предупреждениете за Low Brake Fluid на централното дисплейче. А течност си имаше доволно много. Миналата седмица смених дисковете, накладките и спирачната течност (че не беше известно тя кога е сменяна за последно) и сега изчезна това предупреждение. Иначе да има отделна лампа на таблото за износени накладки, ама нея не съм я виждал да светва.
                  Питай патило
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                  X